48. Företagsjippo.

2119.
Nyss hemkommen, det blev bättre än väntat men jag hade hemskt ont i magen så det förstörde lite. Väldigt bra stämning var det, och Runi avslöjade nya spännande utmaningar för framtiden. Jag blev plötsligt kluven inför att söka det andra jobbet, men man vet aldrig, det skadar ju inte.
Fick skjuts av Hannah hem, och Hanna åkte också med. Trevligt med en sund pratstund utan alla andra i närheten. Hannorna är söta, jag tycker bra om dem.

Väl hemma möter jag en sömndrucken Signe som inte riktigt orkar komma fram, men okeeej då, jag kan väl kela lite. Nu äter hon smågrus eller nåt från hallgolvet. Fattar inte hur ett gruskorn kan vara så hysteriskt roligt att hon nästan springer med huvudet före in i väggen. Die Hard på tv. Orkar inte kolla. Undrar när Viktor kommer hem, funderar på att boka biobiljetter till imorgon. Funderar på mycket.
Runi grät när hon fick sin blomma och kramade mig spontant tre ggr tror jag, vid olika tillfällen. Jag antar att jag ska se det som ett gott tecken, även om hon är lite knepig ibland. Det är så konstigt, för jag gillar henne verkligen när hon är på sådär bra humör, då är hon världsbästa chefen. Men så vänder det, och då vill man gråta så fort hon tittar på en ):

Well well, har druckit Ramlösa idag, eftersom det bara fanns vin och öl som alternativ. Och eftersom magen krånglade blev det inte mycket tacos.
Har två bra länkar också, som alla borde ta sig tid med:
http://www.ettklickforskogen.se/
http://www.thehungersite.com/cgi-bin/WebObjects/CTDSites.woa/327/wo/hS10001l0000V00093/0.0.33.1.1.0.1.0.1.0.CustomContentActiveImageDisplayComponent.0.0.0

Nu vet jag inte mer just nu, hej då.

2225.
Skrev en seriös ansökan och postade den. Torts idogt lusläsande känns det som att jag missat något pinsamt fel. Fan liksom. Och far min ringde aldrig, varför? Blä.

47. Äckelpäckel.

2153.
I brist på annat tittar jag på Efterlyst. Bland annat pratades det om en man som lurade tjejer att modella och utnyttjade dem. Man filmade en fejkad inloggning på Lunarstorm med nickname "miljonmannen" som var ett av de nick mannen i fråga använt på internet. Nyfiken i en strut ville jag se hur folk reagerade på det hela. Självklart hade någon (som jag redan räknat ut) hunnit skapa ett konto med just det användarnamnet. Alltså, kontot skapat ca 2130 ikväll med en enda inloggning. Well duuh! Tusen miljoner människor skäller ut puckot efter noter för att han våldtar småflickor och utnyttjar tolvåringar. "Ska jag skära kuken av dig" och "Pedojävel" och "Knulla nogon i egna oldern!". Såå, alla små människor som tittade på Efterlyst såg bara Lunarstorm på tv, och lyssnade inte på fakta, att mannen i fråga faktiskt sitter häktad. Nog för att det ibland pratas om att fångar har det för bra i fängelse, men jag tror inte att "Miljonmannen" får tillgång till dator och internet i häktet.
Suck. Dessutom tycker jag att det förtjänas pris i största möjliga dumhet och barnslighet och töntighet till puckot som kastat sig in och skapat ett sådant konto. Vem vill förknippas med något sådant, jag fattar inte?

Nog om det. Idag har jag varit trött precis som många andra ggr. Pratade lite med min mor och även med min bror och min far. Signe (som jag är ganska arg på nu) har lyckats hoppa ner en av mina fotoramar och sedan sprungit fram och tillbaka över glassplittret medan jag sopade upp det. Argh, frustrerande.

Insider nästa, om inget bättre erbjuds. Kanske en köttbulle eller två. Lite Neopet. Lite vatten. Mm.
Jag funderade på en sak som Susanne sa. Hon gav mig en bra idé. När jag har flyttat ska jag bjuda folk hem på fika, för det får plats ^^ Och först på tur ska vara Aino!
Imorgon är det jubileum på jobbet, vilket innebär att jag samlat in pengar till en fin blomma och ska åka dit imorgon förmiddag och äta tacobuffé. Undrans om man ska boka biobiljetter äntligen? Men ärligt talat börjar jag bli ruggigt fattig igen, känns olustigt som fan ):

Mer senare, kanske.

openroad
Bilden heter Openroad i datorn. Symboliserar mycket väl min tanke att ha ett öppet sinne för saker och ting. Alla onda ting kan så småningom vändas till goda. Det trista är att man ibland måste anstärnga sig :P

46. Dålig fantasi på Disney.

2215.
Sitter och kikar på Robin Hood och spelar på Neopets och funderar lite.
Disney har som kanske tidigare nämnts använt samma teckningar i flera filmer, och det är nästan läskigt uppenbart. I Robin Hood nudå, dansen efter skyttetävlingen.. där finns flera karaktärer och danser från både Djungelboken och Aristocats. ELler ja, det är väl inte återanvänt i den ordningen men ändå. Siameskatten är en kineskanin, Baloo/Lille John dansar med King Louie/Lady Cluck. Lite Snövit och de sju dvärgarna finns också, dans och instrumentspelande. Och så vidare. Rätt koolt egentligen!

Jag somnade som en gris på soffan, helt oplanerat smög det på mig. Så till slut tvingade jag mig upp, och bakade kakor som jag tänkt göra i flera dagar. Och nej, det blev inte ens nästan som det skulle. Men nästa gång vet jag bättre, och de är säkert goda fast allt blev en enorm kaka på plåten ^^

Frågan är om jag orkar fixa matlåda, känner mig lagom slö nu :P Undrar om inte American Idol börjar snart? Jomenvisst, alldeles snart. Det är trevlig underhållning, Robin Hood får vänta en liten stund. Synd om folket, alla sitter i fängelse, snart till och med Broder Tuck och hans möss. Fast Tuck är riktigt arg!
Igår tittade jag klart på Rasmus på luffen, och jag vill fortfarande ha det som de har det där. Svensk sommar säger jag bara!

Tillfälliga driftstörningar kan förekomma? Uschdå ):

Igår ramade jag in tio fotografier (: En del blev bra, en del blev inte riktigt lika bra, men det är kul ändå!

45. Reggae och knarkarkvart.

2239.
Jo, det börjar se ut som en knarkarkvart här :P
Längtar mer och mer efter nya lägenheten, saker börjar eventuellt ordna upp sig.
Nu har vi också London att se fram emot, och det känns faktiskt riktigt bra.
Jag är godissugen, men inte så farligt. Jag tror ett glas oboy är lagom onyttigt för att stilla mina begär.

Viktor är ute på Reggae-äventyr med Erik och Erik. Erik är rädd för katten men Erik verkar ta det rätt bra. Signe är allmänt odräglig till deras ära.

Och jag är ruskigt trött!

44. Livet har sina goda stunder.

0015.
Jag saknar dig så mycket Viktor, när kommer du hem?
Efter den här turbulenta helgen har jag hunnit tänka ganska mycket. Och en av sakerna jag kommit fram till är att jag egentligen inte kunde haft det bättre på något sätt. Man kan inte alltid få som man vill, och lite trubbel på jobbet och oro för framtiden är väl mer än normalt hos de allra flesta.
Och någon gång under helgen såg jag en repris av Så ska det låta. Jimmy Jansson var med, inte min idol direkt. Men vid nåt av tävlingsmomenten ställde han sig upp och sjöng Öppna din dörr och inte ett öga var torrt. Vad mer kan man begära av en flickdröm som är knappa åren äldre än mig? Sjunga, det kan han iallafall. Och den låten är faktiskt himla fin, så det så.

Och så har jag fått den där låten från Lost på hjärnan, och idag slog jag äntligen slag i saken. Googlade rätt på den och har sedan lyssnat mig trött på den. Make your own kind of music, sing your own special song - even if nobody else sings along. Den passar mig perfekt, den raden. Precis som den korta repliken om Lena Olins karaktär i Chocolat. She walzes to her own tune. De två raderna kompletterar varandra.

Och häromveckan såg jag ett halvt avsnitt av insider eller vad det var. Det handlade iallafall om funktionshindrade människor som utnyttjade prostituerade för att kunna få fysisk kärlek. Hela grejen hade blåsts upp till något bisarrt och fult, men det var ändå ganska fina historier man fick höra. Det var till exempel en man som i sin depression skrev tonvis med dikter, varav han läste upp en. Helheten var inte mer än en vanlig dikt tyckte jag, men de avslutande raderna brought tears to my eyes.

Nattens mörker släcker dagens ljus, men inte hoppets låga.

Det var så fulländat. En perfekt sammanfattning av hela programmet, vad allt gick ut på - att alla har rätt till en sexualitet och att också utöva den. Han fick inte det, inte som han ville i alla fall. Men han gav inte upp. Vad har jag att klaga på i jamförelse med honom? Och med kvinnan i USA som har adopterat ett helt hus fullt av funktionshindrade barn som ingen annan ville ha, och fick ett nytt anpassat hus i Extreme Home Makeover. Varför ska jag klaga, jag har inget att komma med i jamförelse med vad hon fått leva med och kämpa för. Eller a-lagarna som har kvällsmöten utanför fönstret som folk blir rädda för. Varför ska jag klaga, jag har mat och tak över huvudet, och skulle något gå åt helvete vet jag att mamma skulle hämta mig och rädda mig direkt. Egentligen borde jag bli rörd när jag ser en "luffare" som är glad och dricker öl med sina polare, för han har iallafall undkommit eländet om så bara för en stund. Det finns alltid någon som har det värre, lite jobbigare, lite hemskare.Den första gången jag såg på dig, och kände hur du såg på mig
Då föll allting jag trott var sant, jag vet du kände likadant
Du var så vacker då som nåt jag aldrig kunnat nå
Och hjärtat slog ett slag för var förlorad dag

Jag gömde mig i fantasin, så rädd för vad du kunde bli
Men var gång som jag ljög för mig, så såg jag sanningen i dig
Nu står du här idag, med allt jag någonsin velat ha,
och hjärtat slår ett slag för var förlorad dag

Öppna din dörr och säg att du vill ha mig här,
säg att du inom dig bär bara kärlekens röst
Och jag ska öppna min dörr och ge dig varje dag igen
Leva här för sanningen
Låt mig bli den som först öppnar din dörr

Så börjar livet här till slut, vi gråter det som var förut
Så somnar vi så tätt ihop, att dagen vaknar allt för fort
För den himmel som jag nått, och för allt det som jag nu förstått
ska hjärtat slå ett slag för var förlorad dag

Öppna din dörr och säg att du vill ha mig här...

Ge av dig det du vill ha av mig
och säg att jag får alla förlorade år

Jag ska öppna min dörr och de dig varje dag igen
Leva här för sanningen
Låt mig bli den som först öppnar din dörr

(Läste du hela?)
Jag gillar för övrigt fortfarande texten till Shooting star väldigt mycket.
Popmissbruk eller inte, jag gillar den låten.
Ska försöka att återuppta lyssnandet på Winnerbäck så småningom.
Hm, har en talbok på iPoden som borde lyssnas igenom först.

Idag ringde Johan och rapporterade och kollade läget.
Skönt att höra att de inte glömt bort mig, och skönt att höra hur läget är därborta.
Det verkar som att det är relativt okej att återvända utan större smärtor.
Företaget har det inte så bra, så jag antar att jag får rycka upp mig
och inte ta åt mig av chefens sura miner. Jag går inte alls för tunt klädd,
jag blev smittad.

Så nu tänkte jag lyssna mer på The mamas and the papas
och mysa lite i väntan på mitt livs stora kärlek (:

winnerback1

Förresten kom jag på idag en sak som jag verkligen skulle behöva, tror jag.
Jag skulle behöva en ordentlig omgång glädjetårar. Jag skulle vilja gråta ut ordentligt, men för en god sak.
Ungefär som när mamma fick sina Smokie-biljetter eller fick se mitt körkort. Eller som på studenten, eller som pappa när han fick boken som utspelade sig där han är uppväxt. Sådana tårar skulle jag vilja gråta floder av, det behövs verkligen. Men jag vet inte hur.

43. Insikt och sånt.

2005.
Trots att jag mår så dåligt att jag nästan börjar gråta, så finns det alltid någon som har det värre.


Viktor, I love you to the moon and back.

42. Jag är så sjuuuuk.

2041.

Jag vill bara berätta hur sjuuuk jag är. Igen. Men det är värre den här gången.
Det var nog allt.

41. Sjuk igen.

1844.
Så lätt var det att förstöra vårt ettårsfirande totalt.

Vaknade med feber och huvudvärk och hes hals imorse, och det har inte blivit ett dugg bättre. Snarare tvärtom, de första två alvedontabletterna funkade men inte nu ikväll. Så det blir ingen bio idag. Filmen börjar typ nu. Typiskt typiskt.

Så det blev ingen handling heller, och som det känns nu är det ganska avlägset att göra det imorgon också.
Hade vi bara haft bil ):

40. Jämställdhet och desperation.

2038.
Jag skulle aldrig orka med att vara politiker, för det finns alltid nåt pucko som ska tjafsa emot ens åsikter, och till slut blir man gaaaalen för att han eller hon inte fattar att de är puckon ):

2141.
Jag har jätteont i bröstkorgen och det vägrar gå över. Hela min kropp har protesterat idag, det suger ):
Söt har cyklat till jobbet idag, mitt i natten mitt i vintern. Bara för att hans dumma jobb ska börja senare idag. Tycker synd om.

Jag vill fotografera vintern, Signe och Viktor. Gärna kombinerat på olika sätt. Jag tror att jag ska tvinga ut Viktor till Björnön med termobrallor, raggsockor och termos-oboy. Eller kanske.. nåt. I helgen, om han inte far iväg till Uppsala istället, den drummeln. ):

Idag tänkte jag blogga om jämställdhet, men jag vet att det egentligen inte är värt det, så jag tänkte ge er några utdrag ur diskussionen från tidigare idag.

" Det här med löner beror också mycket på hur män och kvinnor skiljer sig rent biologiskt..."
"Män är mer tävlingsinriktade, har lättare att ta för sig, osv. det innebär i sin tur att män har lättare att förhandla sig till bättre löner, bättre jobb osv"...
"De kvinnor som tycker att de är diskriminerade får helt enkelt försöka ta för sig mer, och ta kontakt med lagen."
"om vi ska komma in på politik så tycker jag inte att det är rättvisa att de som jobbar bara tjänar några hundralappar mer än de som stämplar på A-kassa osv, jag tycker inte att det är rättvisa att de som tjänar över medel och har barn ska ha rätt till barnbidrag, osv"
"Problemet idag är att det inte lönar att jobba, man kan vara arbetslös, slippa pendla till jobb, kunna ha småprojekt på sidan av, osv, och där igenom få en högre levnadsstandard och mer pengar över varje månad än de som jobbar"
"Vem "drar eg. ner" vissa jobb som städare och dylikt, genom pigdebatter? Inte är det liberala partier iaf, utan vänsterkartellen+feministmaffian"


Bara ett axplock alltså.

2223.
Råkade flippa förbi HCZ på ztv nyss, och bestämde mig för att titta en stund innan jag dömde ut det totalt (som jag ju egentligen redan gjort). Det tog mig ingen längre stund att komma fram till att det var värre än jag trott. Det var ena riktiga stolpskott det där gänget. En med flera centimeter långa naglar som darrade på rösten när han tvingades klippa av dem. Enn med ölmage och vikingaskägg som knappt kunde röra sig i utrustningen. En som bara var så ful att det var pinsamt, och en med världens fulaste mustasch som dessutom var en riktig teaterapa. Sådär mycket apa att det var jobbigt att titta på.

Och när jag inte trodde att det kunde bli värre dyker Andreas upp. Ledsen grabben, men du förstörde FCZ för mig, och jag orkar inte med att se dig. Och sen Matti. Jag blir så deprimerad! Sluuuuta vara så desperata och tråkiga! Det är inte roligt att ni är med i år igen, det är bara tragiskt! Ni är lika hippa som Naken-Janne, Farmen-Sebastian, Robinson-Robban och Farmen-Qristina. Meral och allt vad de heter, dokusåpa"stjärnorna" som desperat försöker göra comeback och blir utskrattade av hela svenska folket.
Ochs om Olinda som försöker hänga sig kvar i sitt kändisskap och släpper en dödsdålig singel.

Ni är säkert jättegulliga människor allihop, men jag avskyr er ändå. Dessutom glömde Andreas sina hockeybrallor!

2347.
Jag lyssnar på Amy Diamond - Shooting star i loop.
Okej förlåt, jag vet att jag är helt sjuk i huvudet, don't rub it in my face.

Jag tror att ett samtal med Carl var precis vad jag behövde efter den här dagen. Eller de senaste dagarna.
Vissa människor har en helande kraft, verkligen.
Det är när det är som lägst som Carl-Oscar dyker upp på sin vita springare och räddar tillvaron. Det här var inte första gången, minst sagt. Och häromdagen hörde jag något på tv om The magic numbers.. och tidigare såg jag en ny artikel om New order. Och idag smällde det.
Förresten så måste jag försöka räkna ut hur länge jag känt dig Carl.

Och så Viktor. Lite hit och lite dit, men ändå alltid där. Bäst i världen på att reta upp mig, irritera mig och gör amig galen om jag har vaknat på fel sida. Men också världsbäst på att lappa ihop. 363 dagar, hur har du orkat med mig? :P

0007.
När tänkte de släppa hem dig idag?
Ett bevis på att jag suttit lite för länge här är att jag har jätteläskigt ont i axeln.
Det vill vi inte ha tillbaka, bort!
Tur att vi har ställbara bor dpå jobbet, annars skulle jag dö.

39. Tuttlisor.

1926.

Natacha Peyre klagade i samband med Paradise Hotel på att hon blev ett sexobjekt och att alla killarna var så fixerade vid hennes bröst. Det var inte alls det hon hade väntat sig när hon packade sina godistrosor och bikiniöverdelar som med nöd och näppe klamrade sig fast för att med lite tur täcka bröstvårtorna?
Och för att ytterligare döda alla tankar om att hon är ett sexobjekt med flit gör hon en så kass musikvideo att det är är skrämmande roligt..

uuuusch...

Hur var tanken med att träna och tävla i boxning i minimala shorts och bh? För övrigt så gör hon just inget annat än kråmar sig med brösten och rumpan framför kameran. Bröstfixeringen verkar vara hennes egen säger jag. Dessutom är hon pinsamt frånvarande sångmässigt, men kanske är det bäst så..

Och när jag ändå skriver om sånt, paradise-tjejer.. så kommer jag osökt att tänka på Olinda. Ful som stryk och dessutom helt värdelös på att sjunga. Och vad värre är, helt sjuuuukt värdelös på att mima till sin egen sång i musikvideon. Koreografin och utstrålningen är lika med noll, bara pinsamt att titta på. Eller kanske ska man ha det som partystarter, det kan ju inte vara många som håller sig för skratt?

Uuusch..För övrigt så ägnade jag cirka två timmar i helgen åt att göra rent Viktors tangentbord. Noga. Det koola var att se resultatet, för det var grymt.

Funderar lite om den lilla flickan som hittades i en moské också. Hemskt är det, men tänk om det faktiskt inte alls var meningen att det skulle bli så? Kanske hände det mamman något? Förmodligen inte, men man vet aldrig. Synd om flickan i vilket fall. Själv skulle jag för det första inte lämna ifrån mig mitt barn till en främling, men jag skulle inte heller som främling lämna bort barnet. Hellre kommer jag sent och ringer till polisen själv. Chefen får säga vad hon vill!


38. Vi och tvättstugenyckeln.

1940.
Vad är det egentligen med oss och tvättstugenyckeln??
Det ringde nyss på, och slitna Sandra öppnar för en okänd granne som vänligt räcker fram den lilla röda brickan med den lilla nyckeln på. "Den låg kvar där, mågon kanske tar den!"
Tack, tack tack så mycket. Jag får panik, varför?! Så får det inte fortsätta..

Idag har vi tittat på kameror. Den "vi" ville ha fanns inte i sortimentet längre (fast den fortfarande finns på hemsidor och sådant) men efterföljaren fanns, och den skulle det sänkas pris på ^^
Så den blir det nog. Tack vare mitt planlösa drivande på H&M i två minuter missade Viktor övergången på sitt busskort :P

Åkte dessutom tidigt från jobbet, drog till Arbetsförmedlilngen för informationsmötet om att arbeta och bo i Spanien. Var väl okej. Fanns en ganska kul tant där ^^  Hon var väldigt "jag är bättre än er-ig" men kunde inte prata engelska särskilt bra. En gång sa hon med viktog stämma generously istället för generally och en annan gång sa hon [jååårop] om Europa. Snyggt tjejen.

Sov som en tok när vi kom hem också, är fortfarande helt slut. Hoppas jag kan sova inatt..
Orkar.... inte.. göra..... matlåda...!]

37. Trött och småarg. Kanske ledsen..

1931.
Idag har varit en riktig sunkdag på jobbet, jag hoppas det aldrig blir så igen.
Jag var bara deprimerad, ville gråta och åka hem. SKa det vara så?
Och om Johan slutar blir det ju jääääättetråkigt!

Så nu orkar jag ingenting, energin försvinner när man är ledsen.
Det känns som att ingen orkar med mig heller, som att precis alla har något bättre för sig än att prata eller umgås med mig. Det suger stenhårt att vara utanför, även om man varit det hela livet. Sånt går inte över.

Signe hade spridit ut vindruvor över hela golvet inatt, och bitit sönder kvistar och skräpat ner, så det började bra, eller inte. Jag tänker inte promenera föränn det blir mildare väder! Idag var det sviiinkallt. Ont i ansiktet.
Kan inte jag få ta med mig mamma och Viktor till jobbet? Så jag kan krama på dem när jag behöver tröstas? Runi har ju med sig Leo och andra Sandra har med sig Vera ):

Skrev iallafall äntligen slut på dagboken jag började skriva 2004, så nu ska jag börja på en ny, mycket finare som jag köpte en alla hjärtans dag, kanske förra året eller året innan. Jag har längtat. Trist att även den här senaste avslutades med ångestkänslor och ledsamhet. Det lyckas nästan alltid bli så. Typiskt.

Så nu ska jag inte skriva här med, so long!

36. Studerande.

2121.
Jag har precis avslutat en liten uppsats om viltolyckor och vilt i trafiken. Inget jag var tvungen att göra, så det var säkert därför jag blev klar på en och en halv timme.
Det var faktiskt riktigt kul, och det höll mig från tv:n som säkert inte har något att erbjuda ändå.

Skönt att ha något vettigt gjort, så nu ska jag bara plocka undan disken och göra iordning inför morgondagens arbetsdag. Kanske skriva lite i den riktiga dagboken så att den tar slut någon gång!
Så att jag får börja i någon av min anya söta ^^

Arbetsdagen gick för övrigt relativt smärtfritt. Lite trött en stund, men det gick över.
Imorgon blir det nog riskaka och keso och frukt till rastfika, hur jag nu ska lösa det ^^

Ååååh, nej. Jag kommer säkerligen ta bussen imorgon också, men jag går iallafall av tidigt, så att jag promenerar också :P Men så fort det blir lite mildare så...
Hoppas att Viktor går med på att köpa en kamera snart också, det går verkligen inte att ta bilder med min ):
Godnatt.


Viltolyckor är olyckligt, tänk på att märka ut platsen så att polisen kan eftersöka!