67. 15 månader.

2106.
Jag är almänt jättetrött efter en lång med relativt bra dag. Luften har dock varit varm och tung, så många hade huvudvärk, däribland jag. Kristina var vänlig och bjöd på en Treo, något jag inte ätit sedan barnsben. Jag kom snart på varför det är så. Det var riktigt äckligt, och eftersmaken var vedervärdig.

Men idag har jag börjat med ett nytt uppdrag, och trots att det kändes jättesvårt först, så har det lossnat och sista ensamma timmen gick faktiskt riktigt bra. Jag har också hunnit ha enskilt samtal med VD:n som var på besök under dagen, och så glömde jag en massa papper som jag tänkte ta hem och fixa med ):

Dessutom, trots att jag dagligen påminns om vad det är för datum, så påminner Viktor mig om att vi idag har jubileumsdag, eller vad man säger. 15 månader fyller förhållandet idag. Dessvärre hann vi bara umgås ett par timmatr, nu har han åkt på jobb. JAg har fått en nysattack och undrar vad det är jag ska hämta ut på ICA. Vad är det jag har beställt nu då? Orkar nog inte ikväll dock, tar det imorgon när jag slutar "tidigt". Förut betydde tidigt att jag slutade tolv. Nu betyder det att jag slutar kvart i fem (:

Ska nog ringa till mormor faktiskt.

Hittade två riktigt galna länkar också. Den
ena blir man rädd av, den andra mest skadeglad (:

66. Plötsligt händer det.

2357.
(Nyss tyckte jag att det var vinter, men vi är snart i mitten av juni)

..och idag hände det.. Plötsligt hördes ett hjärtskärande gnissel och skrap, följt av ett "buskljud". Efter en snabb koll i lägenheten insåg jag att Signe hade ramlat från balkongen Fort ner på gården och ropa och locka. Inte ett ljud hördes. Kollade lägenheten och grannbalkongen igen. Ut igen, tyckte att jag hörde ett prassel som svar på ett av mina "Misse? Signe? Bebisen? Komsi komsi"...men efter att ha stuckit huvudet i buskarna... var det en igelkott. Förmodligen lite förvånad över vad jag gjorde där.
Det gick en stund, var hon hos tanten? Jag ringde på och fick inget svar, bara en tv som skrålade. Men jag såg ju att hon satt där!

Och efter att ha kikat över hennes staket fick jag syn på en lite smått skärrad Signe, som inte hade någon tanke på hur orolig jag var, och att hon kanske skulle kunna komma ut. Jag ringde på igen och igen. Jag hörde att tantet smög fram och kikade på mig i titthålet, så jag ringde igen. Hon kände sig väl tvungen att öppna, och livrädd att hon inte förstod svenska försökte jag förklara situationen. Frågade lite försiktigt om jag kunde få gå runt och hämta Signe i rabatten, och tanten bjöd mig att gå genom lägenheten. Så fort jag öppnade altandörren for Signes svans rakt upp i luften och hon kom gärna fram och blev upplockad. Den lilla tanten patade knaggligt om att hon hade stängt dörren för att det var så varmt, och hon frågade vilken balkong katten ramlat ifrån. Jag ursäktade mig tusen ggr och hon försäkrade mig om att det var okej. Signe sa ingenting alls.

Tänk om tanten legat och sovit och allt varit släckt? Fast, då hade jag nog å andra sidan bara gått in genom grinden och tagit katten. Sen drog jag in Signes balkongprivilegier för kvällen, och tittade på Titanic. Den håller fortfarande på iof. Mitt i kattjakten när jag flera ggr såg igelkotten tulta omkring tänkte jag på att hämta kameran, men jag var för orolig för att Signe skulle ha sprungit iväg någonstans. Men hon verkar inte vara alltför intelligent, för hon fattade nog inte att det gick att hoppa över tantens staket :P
Stackar lilla Signe iallafal, jag är inte arg. Jag vet att det inte var med flit, förmodligen jagade hon en fluga som fick henne på andra tankar än balanstankar.

Men vi har faktiskt hunnit med att baka också, strax innan Viktor for till
jobbet. Och när jag hämtade honom på stationen passade vi på att köpa mer blomjord till  mina blommor och köpa lite läskeblask. Sen vet jag inte vad vi gjort mer. Som ni kanske märker har ganska många av mina tankar tagits upp av Signes bravader.
Men nu är det upplösning av Titanic-sjunkandet. So long!

65. Himlen är oskyldigt blå.

    1500.
Eftersom min externa hårdisk är borta har jag ingen musik på datorn. Trodde jag, ändå till igår. Då hittade jag:
Ted Gärdestad - Himlen är osyldigt blå
Så nu har jag lyssnat på den så jag spyr.


I fredags när Viktor åkt började jag städa. Fyfarao vad jag städade, jag gjorde allt det där som man liksom skjutit upp i några månader. Men mitt i allt städande bestämmer sig morbror för att dyka upp. Visserligen ett väldigt välkommet besök med datorhjälp och matsällskap, men all städenergi försvann :P

Igår kom min mor, och vi hade en heldag som inkluderade besök hos mormor, fotograferande av Folke, handla på Rusta, köpa en massa blommor till balkongen, plantera blommor på balkongen (jorden tog slut), sy lite, och fixa lite till med blommorna. Jag var trött som sjutton, men ändå kom städmanin tillbaka lagom runt tolvslaget, och jag städade lite till innan jag stupade i säng med älskling i telefon.

Och idag trodde jag att Viktor skulle komma hem tidigt, men så blev det inte. Fast han är iof på väg nu. Och idag tog jag itu med all disk, och sen fanns det liksom inget mer att städa kvar /: Så jag har suttit med fötterna högt på balkongen och läst i
Färdlektyr. Nu lagar jag mat. Jag har nog haft en effektiv helg ändå, för en gång skull.


"Kul" sak stulet av Karin:

Tio första:


Första bästa kompis: Andreas ^^
Första bil: Stålmusen!
Första kärlek: Staffan, tror jag. Redan på dagis (:
Första husdjur: Förutom hästar, höns, kor, katter och hund var mitt första ett marsvin. Världens bästa!
Första semester: Degerfors, kommer inte ihåg nånting ^^
Första jobb: Montör på Systemair AB!
Första köpta skiva: Antagligen nånting i stil med Black Ingvars eller nåt sånt.
Första riktiga kärlek: Viktor.
Första piercing: Öronen. Det var skitläskigt..
Första konsert: Första riktiga: Lars Winnerbäck.

Tio sista:


Sista alkoholdrycken: Cider
Sista bilfärd: Med mamma ut till Hälla igår (:
Sista filmen du såg: Pearl Harbor
Sista ringda telefonsamtal: Försökte få tag i mamma, men hon var ute.
Sista bubbelbadet: Förra helgen
Sista spelade CD: Phil Collins när jag diskade .P
Sista kyss: Flea dagar sen ):
Sista gången du grät: Häromdagen faktiskt.
Sista måltiden: Mikrad matlåda ^^
Sista garvet: Igårkväll, åt mormor som ringde och patade osammanhängande för att hon var på väg att somna

Tio har du nånsin:


Dejtat en av dina bästa kompisar? Nope
Blivit arresterad? Faktiskt inte
Blivit kär vid första ögonkastet?  Nej, det har jag nog inte.
Varit på tv? Ja, på dagis!
Fått ditt hjärta krossat? Bara lite.
Sagt att du älskar någon utan att mena det? Inte med flit?
Haft ett one night stand? Nehedå (:
Busringt till nån? Inte på telefon, bara på dörrklockor :P

64. Can you feel it?

1420.     ~ Feel it in the air, the wind is taking me everywhere ~

Alla andra har dragit för länge sen, Viktor jobbar. Jag har städat undan all fest och
bilddagbokat som en galning med bilder från inflyttningsfesten som hela fyra (3 uppsalakillar och Elina) personer dök upp på.
Men det blev en jättelyckad kväll, trots att vi först kände oss svikna och bortglömda av omvärlden en stund.
Nu har jag försökt piffa till min lunch. Så från köttbullar och ris som är rätt tråkigt har vi fixat lite sallad och en knepig sås.
Förresten köpte jag kläder igår, och jag måste sy om två teeshirts, för de sitter för hårt om armarna. Man får gärna vara tjock, för de har större storlekar, men om man har armar som är tjocka som resten av kroppen får man tydligen skylla sig själv. Töntigt. Men det ordnar sig, jag har idéer ^^

Nu ska jag käka lunch och kolla på Järnjätten, för att jag inte sett den på jättelänge och inte minns om den är dålig (:

1547.
Av någon anledningen funkar inte tv:n. Inte att se på tv på iaf. Vhs funkade bra. Det stör mig, jag har pillat lite på sladdarna men det verkar inte vara det som är fel. Varför kan inte saker och ting inte få funka dör+

För övrigt hade jag glömt hur gulluig och sorglig filmen var. Jag tycker inte om när jag börjar gråta av disneyfilmer, det känns så löjligt /: Men jag antar att det är nåt jag får ta, eftersom det händer då och då (:


~
Jag blundar igen och tänker tillbaks
på allt som vi gjort och allt som har hänt.
Ta vara på allt, på varje minut,
för snart är sommaren slut ~

Åh vilken underbar refräng, kom alla vänner så sjunger vi med, åh vilken underbar refräng
~

Och eftersom länken till bilddagboken vägrar funka: http://www.inmanejable.bilddagboken.se/
Så vad ska jag hitta på nu? Det känns som att jag gjort allt som ska göras, fast det har jag med största säkerhet inte. Helgen blev kort, det känns konstigt att jag ska jobba igen redan imorgon.