103. Det enda jag vill är att få vara där du är.

2131.
Det har varit en väldigt lång och duktig dag. Hur har jag både hunnit göra saker som att diska och bädda och cykla och ändå ha supertråkigt? Jo, för det finns ingen städning eller annat som hänger över mig och ska göras. Så när det bara är skit på tv kan jag inte tänka "nu kan jag lika gärna.." Istället har jag ätit lunch vid en bra tid och diskat efter mig. Jag bäddade sängen och har tänt kvällslamporna och känner mig lite ensam i höstmörkret.

Om Viktor bara visste vad han gav sig in på när han gav mig Jimmy Jansson - Det enda jag vill. Nu lyssnar jag på den hela tiden för den är så söt ^^ Jag tänker på alla möjliga människor och på allt möjligt. Jag kommer nog för all framtid förknippa den med Bråten. Jag lyssnade på den i bilen när mamma var ute på åkern och talade med Peter. Om och om igen.

Jag vet om du orkar att vänta
Jag vet att det kommer en dag,
en plats och en tid för oss bara du och jag
Jag vet, jag känner din längtan
Jag ber dig tro på mitt ord:
det enda jag vill, är att få vara där du ärOch så tänker jag på torp! Jag känner att jag håller på att.. vad säger man.. get my hopes up.. för mycket och för tidigt. Men jag tänker ändå.

Lördagkvällen blev lyckad. Signe hade mitt hemvirkade halsband på sig och alla tyckte hon var så söt och mallig så (: Jag var inte fullt nöjd med maten, men den var god. Och Cicci blev värsta junkien på äppelkakan! Fredrik tyckte inte att hon skulle köra hem. Men sen visade det sig att mamma nog var värre ändå.. Vi talade om släkt och folk och allt möjligt, och hon försökte komma på vad hon tänkte på lite tidigare i konversationen.. Det var ett par hon ville veta om de hade skilt sig. Men vilka var de?
Ungefär såhär blev det (och ja, vi är rätt galna, jag har att brås på!):

(Mamma hade en bild av de hgär personerna, som hon skulle förklara så att vi kunde lista ut vilka de var)
-Jag känner att de kommer uppifrån, utlöste den första rejäla skrattsalvan runt bordet
-Jag vill inte säga mer, ni bara skrattar! -Nejdå, säg nu!
-(alldeles gråtig på rösten av allt skratt) Jag tycker att de kommer ur nåt brunt! (HAHAHAHA)
-Men de kommer uppifrån, det kan vara Tortuna! (Vid det här laget kan ingen andas, och självklart har vi resonerat lite emellan, men de här var godbitarna som ingen annan förstår. Men vi älskade det!)

Iallafall! Jag fick väldigt mycket beröm för lägenheten. Mormor tyckte att jag städat jättemycket (gissa vilket intryck hon haft innan). Mamma tyckte att vi fått det så fint med kvällslampor och levande ljus och sånt (hon blev stående i vardagsrummet för att det var så mysigt att titta på saker som var fint, sa hon). Cicci, som inte varit här förut tyckte att det var inbonat och mysigt. Fredrik tyckte nog ingenting, iallafall sa han inget.
Men han tyckte det var lite drygt när vi fyra damer talade om smink och sånt. Cicci däremot höll på att dö av tristess när vi andra fyra talade om dokusåpor. Sånt tittar inte hon på "av princip" ^^,

Mamma diskade upp allt och jag och Cicci torkade allt. Så när alla åkt (och jag hämtat Signe på balkongen där rökar-mamma råkat stänga henne ute) fanns inget att göra. Likadant idag. VAD SKA JAG GÖRA!?

Men imorgon ska jag till Farbror Doktorn. Han heter Björn och jag har aldrig träffat honom. Måste man klä upp sig? Jag är ju inte sjuk.. När man kommer till doktorn med infuensa eller halsfluss förstår de nog om man ser lite risig ut.

Förutom årets säsong av 100 höjdare så gillar jag "Mäklarna" bäst just nu. Jag bara råkade se första avsnittet, and I was stuck (I'm gonna stick like glue, stick because I'm stuck on you). Söndagar klockan 20 är det som gäller, och eftersom det är SVT som sänder går det massor av repriser vid konstiga tider i veckan.
Och ikväll ska jag se Ice Age, jag har aldrig sett hela. Det låter som jag är värsta tv-knarkaren, men en del saker vill jag verkligen se ^^ Synd att se på film själv, jag får krama Jimmy, min bruna nalle som har långa kramarmar! Undrar vart han tagit vägen förresten.. hallen?

Så jag lyssnar lite på Savage Garden till filmen börjar. Jag lyssnar på skivan Affirmation, en mkt underskattad samling mysiga låtar (:
För övrigt saknar jag min karl, han passade på att fly sin kos (säger man så?) när jag skulle ha familjemiddag (han anade nog inte vilket bra drag han gjorde där) och nu är borta några dagar. Så jag får prova på hur det blir att bli arbetslös när han jobbar, eller nåt. Och kvällar ensam är jag ju tränad på! (Försöker jag tänka iallafall) Jag saknar att ha någon att tala i telefon med på kvällen. Stackars mig!

Men nu ska jag ta på mig tofflor och vindruvsskålen! (Man måste hålla den undanställd, annars rotar Signe i den för att få tag på kvistar att leka med)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback