136. Sugar we're going down.

1912.
Yay! Fast anställning!

Idag kom jag hem runt 18-tiden och innan jag satte ner rumpan så började jag städa! Så jag har STÄDAT! Värsting! Viktor kommer snart hem från sin lilla kurs också, ska bli spännande att höra om det var något kul.

Men jag har lite ont i huvudet, dagen har varit lång.
Jag svävar iallafall på små rosa moln ^^


jfjdkd

135. Jag vet du kände likadant.

1737.
Lång story short:

Igår skulle jag ha hämtat ett marsvin, men hon kom till Västerås så sent igår, så det fick bli idag istället. Fine!
Vi skulle åka iväg och handla lite och sen hämta henne, men... Bilen var död. Taklampan ha rglappat och stått och lyst, så vi kom ingen vart. Tack och lov har man en mormor som har en son som råkar vara på besök och ha tråkigt (?), som kunde skjutsa oss ut till Skultuna.

Och det var mig en riktig skönhet! Introducing.. Solveig! (aka Lizette)

wtyhathja
Långt nybadat och nyfönat hår minsann!

Lite suddiga bilder, men ändå. Vi släppte ihop dem, och som vi misstänkt så är Sigrid mycket äldre än vad gubben i djuraffären sa.. Så hon tog kommandot och bestämmer
var skåpet ska stå. Och det är väldigt pratsamt och rörligt inne i buren.. Inte bara en småsur Sigrid som bara är snäll och gosig när man lyfter upp henne. Härligt med lite mer liv (:

dfhajrji
Solveig är 5 månader och mindre än Sigrid, som påstås vara 3 månader...

Men det verkar gå väldigt bra, de äter sallad och hö båda två, jag vet inte om vattenflaskan är hittad ännu, men det kommer, det verkar vara en kvick flicka. Stamtavla har hon också, många tjusiga namn att beundra (:

Imorgon är det jobb igen, men det känns som att helgen varit lagom lång.. Har inte städat, brukar göra det på helgerna, men det gör inget. Allt har sin tid.
Igår var mamma i stan och vi handlade en massa tyg med mormor, sen färgade vi mammas hår och klippte ut mönster till en kjol jag skulle sy. Jag hade inte så mycket hopp, men jag sydde färdigt den igårkväll faktiskt :P Och idag sydde fållade jag ett par dukar, och nu finns ytterligare en handduk med plastad frotté. Denna gång en kökshandduk med en sojafläck som inte gick bort (Sigrid tuggar på frottéhanddukarna)

ahathuawrut
Signe tycker det är jättespännande nu när det låter så mycket från buren..

134. I'm fine baby, how are you?

0810.
Min sista sovmorgon, men också mitt sista 18:15-pass!
Och ikväll är det tvättstuga, men om jag hinner hem före klockan sju ska jag till Marlene som bjudit mig på smyckeparty! Så jag ska sortera lite tvätt nu så Viktor slipper om han blir själv första timmen.

Och imorgon - tygshopping med mormor och kanske lite mer Indiska ,)

Och på fredag - vet ingenting, hoppas jag får ligga hemma och slappa ^^

Och på lördag - Mammas födelsedagsdag! Ut på shopping och bjuda på mat eller fika, sen hem hit och färga lite hår..
..och byta helt i marsvinsburen - och sen hämta Lizette! *längtar*

Men nu måste jag hinna göra frukost och torka håret!

133. Send me on my way.

2202.
Förutom att jag inte hittar kameran är det bra.

Trött, mätt.. Måndag.
Köpte två nya "Cook Book Stands" att ha foton på på Indiska. Jag har redan ett som brevställ.. Och de har superrea, så jag lär nog återvända senare i veckan *host* löning! *host*

Sigrid är en tjurpuppa, hon äter bara några bitar ur handen, sen matvägrar hon tills hon är tilbaka i buren.
Men jag är nog bara trött, ingen idé att försöka låta positiv, allt blir negativt ändå!
För övrigt har Jeopardy blivit huuuur kasst som helst!

132. Remember in the winter..

..far beneath the bitter snows
lies the seed that with the suns love
in the spring,
becomes the rose


2042.
Jag är arbetshandikappad! På jobbet har jag en "mousetrapper", alltså en tangentbordsmus. Så nu sitter jag här och fingrar under mellanslagsknappen och försöker göra saker, och det går inte!

Jag lade nyss ner lite "ärtpluttar" till Sigrid när hon åt hö, sen smög jag på henne och låtsades göra något i garderoben. Bara för att se om hon skulle gå fram och ta dem, och det gjorde hon ^^ Det går framåt varje dag för henne, och igårkväll låg hon på min mage och SOV nästan, när vi tittade på tv..! Vad söt hon är! Signe ligger mest på sängen som vanligt. Om den är bäddad och vi är borta såklart, annars går det inte.

Varannan dag smörjer vi in Sigrids fötter och svarta öra, för att se om såren går bort, och det ser bra ut. Hon är duktig och sitter still medan jag kladdar runt ^^ Idag blev Signe liiite svartsjuk. Hon satt på tvättmaskinen och tittade på, så jag kammade henne lite sen (:

Tvättstuga på gång också, jag fick stressa ordentligt. Slutar egentligen 18:15, men kön tog slut först 18:25, så jag kom inte ifrån föränn 18:30. Sen ringde morbror "Tv-säljaren" Fredrik så jag stod still någon minut. Bara för att snart se 15bussen åka väg framför näsan! Nästa buss gick 18:54. Klev av bussen 19:04, kom hem 19:09, rusade in och sorterade tvätt, sen fort som attan ner till tvättstugan. Ingen hade tagit min tid, phu!

Och varför kommer elände alltid minst två åt gången? Först det här med att vänta länge på bussen.. Sen kunde jag inte låta BLI att vara liite sur på Viktor som inte var hemma.. Sen kommer det en lite tjock pojke och suger LJUDLIGT på ett plaströr med godispulver i. Han stod och sluskade i 20 minuter! Och när jag äntligen satt på bussen och är på väg hem, tror ni inte att det sätter sig en annan grabb bakom mig och dunkar i mitt säte heeela vägen hem ):

Mat? Näe...

131.

Some say love it is a river
that drowns the tender reed
Some say love it is a razer
that leaves your soul to bleed

Some say love it is a hunger
an endless aching need
I say love it is a flower
and you it's only seed

It's the heart afraid of breaking
that never learns to dance
It's the dream afraid of waking
that never takes the chance
It's the one who won't be taken
who cannot seem to give
and the soul afraid of dying
that never learns to live

When the night has been too lonely
and the road has been too long
and you think that love is only
for the lucky and the strong
Just remember in the winter
far beneath the bitter snows
lies the seed
that with the sun's love
in the spring
becomes the rose

130.

2218.
Undrar när Viktor kommer hem?
Igår var vi sura på varann, jag var ungefär: Groaarr!

Malin på jobbet har länkat så att jag kan bygga en
egen gubbe. Det här är första försöket, så den ser ut som en skallig farbror, men det var kul!

Annars har jag gjort iordning på lilla toaletten, det ser mkt bättre ut, och detsamma gäller bokhyllan i vardagsrummet! Det ser nästan VUXET ut!
Men nu är jag trött och har rört runt en massa saker.. Så jag funderar på att ta Sigrid med mig till soffan och kola lite på tv.

Förresten! Koolt att min mormors mor och Viktors mormors mor hette samma sak - Sigrid!
(Tack för upplysningen Lena!)

129. Introducing...

1840.


Sigrid!

dtkdtyuko


Döpt efter min mormors mor, med mormors välsignelse (Det var faktiskt hon som föreslog det). Hon kom med min mor imorse och har satt griller i huvudet på Signe. Hon vägrar äta morot och hon vill absolut inte sitta i sitt hus. Medan mor och jag tittade på Brokeback Mountain låg hon i mitt knä och slappade. Hon är söt och luktar sådär gott som bara marsvin kan göra ^^

Om en dryg timme kommer Viktor hem och kan beundra underverket han också ^^

Buren är inredd och försedd med diverse gottis ifall hon nu skulle få aptit för något annat än hö.
Hon har i övrigt:
~Ett hus med dörr och tittfönster
~En röd matskål med mat
~En vattenflaska som är delvis röd (syns lite längst till höger)
~En tuggpinne
~En röd leksaksboll
~Ett rött hjärta som prydnad
~En tegelsten att sitta på vid höhäcken
~En höhäck med mumsigt hö
~En boll med sallad
~En morotshållare med tillhörande morot
~En saltsten med rött fäste
~En fruktstång med rött fäste

Och på buren ligger också de nyligen modifierade handdukarna. En randig ful och en röd, båda med plastad frotté på baksidan, så att hon kan kissa bäst hon vill när hon sitter i knä ^^

sfjgyjkt

Hon är redan en mycket snäll och lugn flicka. Visserligen är hon väldigt tveksamt inställd när man kommer till buren, med all rätt. Det är första dagen ensam utan sina syskon. Men så fort man plockar upp henne är hon nyfiken. Har ätit en liten salladsbit ur min hand redan (:

Jag har väntat så länge på just den här dan, och det är skönt att den äntligen kommer!

128.

2020. Det är ändå den väg jag valt.

Jag knarkar Helene Sjöholm - Gabriellas sång, och jag fick en frysattack alldeles nyss, det var rätt obehagligt. Det kändes som när man är riktigt febrig och sjuk. Sen tog jag på mig en tröja och det gick över.

Imorgon kommer mamma (hoppas på tidigt) och jag är alldeles pirrig!
Jag hoppas att jag kan sova och inte behöver vänta så länge. Jag känner mig som när jag var liten. Kvällen före julafton eller kvällen innan födelsedagen. Förvantansfull och alldeles rörig och nervös.

Jag kom femma av elva vikarier i säljtävlingen. Jag kammade hem fyra jättefina kaffemuggar. Stora nog att vara värdiga att dricka te i! Jag verkar dessutom kunna klara av att sälja och så, så det ska nog bli bonus för mig, det ska jag se till!

Läste ett av mina gamla
inlägg om när jag åkte med olika skor till körlektionen, hahahaaaaa!
Och pappa råkade nyss skriva på msn:

Sandra | Yaaaaaaaaay! säger:
Jag ska montera en dammsugare på väggen!
Sandra | Yaaaaaaaaay! säger:
Eller jag håller på
Bo säger:
Aha,centraldamsugare?

127. Vacker och lugn.

1819.
Sandra lyssnar på Hovet och försöker köpa en sak, men det går inte! Jävla skit.

Annars är jag bara trött och grining. Tur att jag lagade mat igår, för det orkar jag verkligen inte idag. Jag önskar att det var fredag idag ):
Säljtävlingen gick sådär, jag är inte helt nöjd. Men bättre än väntat, jag tänkte fortsätta på detta vis resten av månaden, så ska det inte vara några problem att få bonus iallafall, maxbonus är en annan sak.

Saknar min mamma en massa. Idag var det omöjligt att få tag på både henne och Peter både hemma och på mobilen, så jag blev jätteorolig. De har ju aldrig sina mobiler avstängda!
Självklart var det inte fel alls, hon hade bara inte varit inne och det var dålig mottagning, men ändå.

Det är helt sjukt hur beroende man blivit av att ha mobiltelefon själv, och av att andra ska ha det. Innan varje Svensson hade telefon hemma fick man gå och knacka på eller skicka ett brev om man ville något. Hade man tur hade den man sökte en snäll och häftig granne med telefon man kunde ringa till istället.
Och innan dess, när bara självaste godsherren hade telefon, och bönderna som gjorde sitt dagsverke fick meddelande därigenom att frun som låg på sjukhus blivit sämre. (Ja, jag har tittat för många ggr på KullaGulla!)

Jag skriver bara brev till Anton ibland, eller rättare sagt jag gjorde förut. Fast jag skickar å andra sidan inga mail heller, men ändå. Vad har hänt med vår värld?
Malin på jobbet sa att mamma och Peter kanske bara hade stängt av telefonerna för att de ville vara ifred och kolla på en film. Och varför inte? Varför behöver jag få panik bara för att jag inte får tag på henne just precis då? Uusch..

Iallafall!
Jag var in till Furulunds och köpte en meter plastad frotté. Jag fick den för 80 spänn för att det var ett svart litet streck på den (den skulle annars kostat 119), och inte sa jag då att jag struntade fullständigt i det svarta strecket :P
Och så köpte jag en annan liten stuvbit. Varför vet jag inte, jag har ingen aning om vad jag ska göra med den.

Under the sea ^^

Och så har jag betalat tillbaka Viktors pengar som han nog har glömt att jag är skyldig, och jag har förvånansvärt mkt pengar över ändå (:

126. Jag vill känna att jag levt mitt liv.

2044.
Min besatthet av Gabriellas sång har stigit i graderna, jag måste tänka mig för.

Och på lördag kommer mamma och hälsar på mig! Vi ska köpa lite tyg och sy, och så ska jag nog köpa ett hopprep. Undrar vart man köper det? Det borde väl finnas på Stadium eller nåt. Och tanten under blir väl lika galen på mig som jag är på henne (:

The bare necessities ^^

Viktor är borta på nån kurs däremot, det känns tråkigt ): Inte det att jag inte tycker att han får göra saker, utan för att det är så sorgligt att säga hej då, och att lägga sig i en stor tom säng /:

Säljtävling på jobbet, går sådär. Ska jobba på bättre imorgon, måste in med lite mer kämparglöd!

125. Jag har fått en stund här på jorden.

2042.
Det är inte utan att man funderar på vad man kan göra med året vi har framför oss.

Jag saknar min mamma.Gabriellas sång

Det är nu som livet är mitt
Jag har fått en stund här på jorden
Och min längtan har fört mig hit
Det jag saknat och det jag fått

Det är ändå vägen jag valt
Min förtröstan långt bortom orden
Som har visat en liten bit
Av den himmel jag aldrig nått

Jag vill känna att jag lever
All den tid jag har
Ska jag leva som jag vill
Jag vill känna att jag lever
Veta att jag räcker till

Jag har aldrig glömt vem jag var
Jag har bara låtit det sova
Kanske hade jag inget val
Bara viljan att finnas kvar

Jag vill leva lycklig för att jag är jag
Kunna vara stark och fri
Se hur natten går mot dag
Jag är här och mitt liv är bara mitt
Och den himmel jag trodde fanns
Ska jag hitta där nånstans

Jag vill känna att jag levt mitt liv


- Stefan Nilsson, Helene Sjöholm